Вести за индустријата

Принцип на работа со хемиско сидро

2021-09-23
Принцип нахемиско сидрооперација
1. Според барањата на инженерскиот дизајн, дупчете дупки во соодветните позиции во основниот материјал. Дијаметарот на дупката, длабочината на дупката и дијаметарот на завртките треба да се одредат од професионални техничари или тестови на терен.
2. Неопходно е да се користат ударни дупчалки или дупчалки за вода за операции на дупчење при дупчење.
3. Користете специјален цилиндар за воздух, четка или машина за компримиран воздух за да ја исчистите прашината во дупката за дупчење. Се препорачува да се повторува повеќе од три пати за да нема прашина и вода во дупката.
4. При изведување на изградбата нахемиско сидрозавртки, проверете дали површината на завртките е чиста, сува и без маснотии.
5. За да се уверите дека пакетот за прицврстување на хемиската завртка е оштетен по изглед, зацврстен од средството итн., ставете ја неговата тркалезна глава надолу во дупката за сидро и турнете го дното на дупката.
6. Со помош на електрична дупчалка и специјален прицврстувач за инсталација, вметнете ја завртката со силна ротација додека не стигне до дното на дупката. Влијанието не може да се користи.
7. Кога ќе се навртува на дното на дупката или на ознаката на завртката, веднаш запрете ја ротацијата и извадете ја монтажната тела. Треба да се избегнува нарушување откако гелот целосно ќе се излечи. Прекувремената ротација ќе предизвика губење на лепилото. Ова влијае на силата на закотвување нахемиско сидро. Хемиските завртки за сидро може да се користат за да се поправат некои челични шипки кои недостасуваат за време на изградбата или кога челичните шипки отстапуваат од дизајнерската позиција;
8. Хемиско сидрозавртките може да се користат и за прицврстување на столбовите, гредите, жиците итн., врската за вкоренување помеѓу закопаната поврзувачка плоча и бетонот во челичната конструкција. Затоа, опсегот на неговата употреба е многу широк.
chemical anchor